Akhirnya Janna Nick bersuara isu jemput Ustaz wadi

Kehadiran Ustaz Wadi Annuar di majlis perkahwinan pasangan pelakon, Janna Nick dan Dini Schatzmann tempoh hari telah mengundang perdebatan ramai kerana terlihat tidak sesuai.

Walau bagaimanapun, Ustaz Wadi telah memberi penjelasan bahawa dia dan pembantu peribadi telah pulang selepas majlis berlangsung dalam suasana agak kebaratan.

Jemput ustaz pada majlis bacaan yasin
Susulan daripada itu, pelakon filem Jemputan Ke Neraka terbabit dengan rendah hati memohon maaf diatas keterlibatan Ustaz Wadi di majlis resepsinya sehingga dia dikecam hebat netizen.

Memetik video yang dikongsikan Hlive, Janna menjelaskan dia telah menjemput ustaz untuk membacakan doa bagi keberkatan majlis perkahwinannya memandangkan pendakwah tersebut memberikan ceramah pada majlis bacaan yasin serta doa selamat pada malam sebelum resepsi.

“Tujuan saya menjemput ustaz ke majlis adalah kerana pada malam sebelum hari pernikahan kami adakan bacaan doa selamat dan Yasin. Malam itu juga dia ada menyampaikan ceramah bertajuk ‘memimpin isi rumah ke syurga’.

“Saya undang dia ke majlis perkahwinan sekali dan tak tahu kalau dalam Islam ini orang dah jemput wajib datang. Apa-apa pun saya minta maaf… saya sedar itu kelalaian dan kesilapan saya yang mana majlis itu tidak sesuai dengan kehadiran Ustaz Wadi.

“Niat saya cuma memohon keberkatan meminta seorang ustaz yang tinggi ilmu agamanya untuk mendoakan perkahwinan saya,” katanya.

Sudah minta maaf secara peribadi. Susulan daripada itu, Janna atau nama sebenarnya, Nurul Jannah Muner memaklumkan yang dia enggan lagi mengulas kerana tidak mahu memanjangkan isu tersebut.

Dia dan Dini turut sudah meminta maaf secara peribadi kepada pendakwah berkenaan kerana sangat menghormati Ustaz Wadi serta para ulama di Malaysia.

“Ustaz Wadi dah buat penerangan bagi pihak dia dan saya pun tak nak panjangkan perkara ini kerana saya menghormatinya dan para ulama yang berada di Malaysia sebab mereka adalah ilmuan yang mengajar dan menyampaikan ilmu kepada kita.

“Saya sebagai orang yang cetek ilmunya ini sangat menghormati mereka, saya rasa diri ini sangat hina jika dibandingkan dengan mereka

“Saya juga telah membuat permohonan maaf secara peribadi kepada Ustaz Wadi… kalau dia pun sudah maafkan saya harap semua boleh hentikan isu ini,” jelasnya.

Janna Nick dan Dini telah selamat bergelar suami siteri apabila dinikahkan sendiri bapa Janna iaitu Muner Abdullah di Langkawi pada 10 Jun 2023.

Kehadiran rakan artis dari Indonesia, Baim Wong menjadi salah satu kejutan cukup bermakna buat pasangan ini memandangkan mereka bertiga pernah berlakon dalam satu drama bertajuk Bukan Cinta Aku.

Sumber : ohmy media

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.