Sah Suami Heliza helmi ‘sc4m’? Suruhanjaya sendiri keluarkn Am4ran. Siap Tunjuk bvkti ni

Suami Heliza Helmi, Dato’ Seri Mahadi Badrul Zaman didakwa tiada lesen ambil duit pelabur apabila tular tangkapan layar namanya menerusi laman sesawang Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Telah disahkan seorang scammer?

Menerusi perkongsian laman Facebook Pseudoscience Watch, mereka mendedahkan bahawa Mahadi telah disahkan sebagai seorang scammer apabila memuat naik butiran suami kepada selebriti itu beserta nama syarikatnya.

[IKLAN] Tahukah anda betapa bahayanya GLUTEN? Guna tepung ni untuk elakkan kandungan GLUTEN (KLIK SINI)

Nama suami Heliza Helmi dimasukkan dalam Investor Alert List

Namanya juga telah dimasukkan di dalam Investor Alert List oleh pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia dan dikatakan terlibat dalam proses jual beli saham syarikat yang tidak disenaraikan di Bursa Saham.

Ada dua company Berhad yang Mahadi jual saham IRPS, iaitu Kankyo Energy dan QEW. Kedua-dua company hanyalah skim Ponzi.
“Kankyo Energy sehingga ke hari ni belum ada produk tapi pelabur dan terima dividend 16% setahun” ujar Pseudoscience Watch.

Walau bagaimanapun, kesahihan berita tersebut tidak dapat dipastikan lagi kerana belum ada sebarang kenyataan rasmi daripada pihak tertentu berhubung isu terbabit.

Terdahulu, gelaran Dato’ Seri yang digunapakai oleh Mahadi juga menjadi tanda tanya kerana ada dakwaan mengatakan ia adalah palsu.

Namun, tiada sebarang penjelasan berkenaan hal tersebut dan ia berlalu begitu sahaja.

Sumber: Facebook Pseudoscience Watch, X Najib Fazail

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.