Terharu, Nurul Shuhada syukur dapat lihat pintu Kaabah dibuka – “Terima kasih atas segalanya Ya Allah”

Bekas isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada Mat Shukri meluahkan rasa terharu kerana diberi kesempatan untuk melihat sendiri detik pembukaan pintu Kaabah ketika menunaikan umrah di Tanah Suci Mekah baru-baru ini.

Wanita berusia 29 tahun itu berkongsi beberapa video di akaun Instagram miliknya yang memaparkan saat-saat pintu Kaabah dibuka di hadapan ribuan jemaah umrah selepas waktu subuh sambil menadah tangan membaca doa.

Malah kelihatan juga jemaah yang berada di situ berpusu-pusu menuju ke arah kaabah sambil menggunakan telefon bimbit untuk merakam sekali gus dijadikan sebagai kenangan selain dikawal oleh sekumpulan anggota pihak berkuasa.

Menurut Shuhada lagi, dia juga rasa bertuah kerana diberi peluang untuk memegang kain lap dinding Kaabah diberikan oleh seorang diplomat yang dapat masuk ke dalam ruang suci itu.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut meluahkan kesyukuran dan tumpang gembira dengan menyifatkan pengalaman tersebut adalah berharga kerana bukan semua individu dapat melihat peristiwa berkenaan berlaku.

Alhamdulillah rezeki Shu

 Tak semua dapat merasa

Semoga Allah makbulkan doa


Difahamkan, pintu Kaabah hanya akan dibuka oleh dua orang penjaga Kaabah sebanyak dua kali setahun, iaitu pada awal bulan Sya’ban dan awal Dzul Hijjah untuk tujuan pencucian dan tidak boleh dibuka sewenang-wenangnya untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

Untuk rekod, Nurul Shuhada pernah mendirikan rumah tangga bersama Hafidz pada 30 April 2016 dan dan hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua orang cahaya mata sebelum sah bercerai talak satu pada 27 Julai lalu di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam.

Sumber: Instagram Nurul Shuhada

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.