Masih Ingat Noor Farhan Bekas Suami Abby Abadi?Tak sangka Begini Kehidupannya Sekarang

Selepas pencera1an dengan Norman Hakim, Abby Abadi telah menemui pengganti. Noor Farhan Che Bakar merupakan bek4s suami kepada selebriti Abby Abadi.

 

Kisah perkahwinan dan perpis4hannya bersama Abby Abadi telah menjadi bualan ramai. Selepas berpis4h dan mas4lah reda, Noor Farhan kini mula menceburi bidang seni untuk mencari rezeki.

 

Ini komen Farhan

“Hari ini saya menjalani sesi casting pertama dan alhamdulillah saya lepas untuk ke peringkat kedua pula selepas ini. Segala-galanya macam pantas sahaja.

 

Ia bermula bila saya diperkenalkan oleh seorang kawan kepada pihak yang pernah menguruskan talent agency, Jamal Tommy Talent Agency. Semalam saya dapat panggilan untuk pergi casting.

 

“Saya masih baru lagi dan berterima kasih kepada pihak yang memberikan tunjuk ajar kepada saya,” Farhan kini mencuba bidang model pengiklanan dan juga bidang lakonan setelah mendapat dorongan dan galakkan dari kawan-kawannya.

 

“Kawan-kawan saya sarankan saya mencuba nasib dalam bidang seni. Pada mulanya saya berat hati juga sebab dah rasa per1tnya bila menjadi tumpuan dengan isu sensasi.

 

Saya akui ketika pertama kami saya bercakap dengan media, saya memang t4kut-t4kut. Maklumlah saya tak pernah lalui semua itu.

 

Terdahulu, Hakim Syarie, Shaiful Azli Jamaludin memutuskan lafaz cer4i menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) yang dibuat Muhammad Noor Farhan pada 9 Mei lalu terhadap Abby atau nama sebenarnya, Arbaiyah Abd Manan, 37, adalah sah mengikut rukun dan syarak yang ditetapkan.

 

Selepas bercer4i, Farhan telah mendirikan rumahtangga dengan seorang ibu tunggal yang mempunyai dua orang anak.

Biarpun pernah mengalami kegag4lan rumah tangga bersama Abby yang juga seorang ibu tunggal ketika itu namun keluarganya merestui hubungannya dengan Noriah Mat Isa selepas wanita itu diperkenalkan kepada mereka.

 

Selepas bercer4i dengan Muhammad Noor Farhan, Abby Abadi juga telah selamat bergelar isteri kepada Muhammad Faizal Zakaria pada Ogos 2015.

 

 

Jaiezzanny bersyukur memiliki isteri yang sentiasa menyayangi dirinya. Jai berkata biarpun dia masih tidak berjaya menjadi seorang suami yang terbaik namun Abby sentiasa memberikan kasih sayang kepadanya tanpa jemu.

 

Pasangan ini mempunyai tiga orang anak angkat. Bagaimanapun, mereka mempunyai tiga orang anak angkat iaitu Muhammad Daiyan Fayyad, Maisara Dayana Fathia dan Maira Darda Farisa.

 

 

 

Dalam pada itu, Jai turut mengakui tidak dapat menahan air mata daripada mengalir ketika memikirkan dirinya tidak sempurna sebagai ketua keluarga.

 

“Aku menang1s bila fikirkan diri ini yang serba kekurangan tapi kau masih menyayangi diri ini sepenuh hatimu… tidak ada sebarang keluhan dari mu. Kau tetap tersenyum manis,” ujarnya.-mediahiburan

 

Abby yang pernah dikaitkan dengan kontroversi hal rumah tangganya sebelum ini, pernah berkahwin dengan aktor, Norman Hakim dan dikurniakan tiga cahaya mata sebelum bercer4i pada tahun 2008.

Abby kemudiannya bertemu jodoh dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 25, pada 2013 sebelum bercerai selepas 11 bulan berumah tangga.

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.