“Kelihatan kedua mentua Putera Mateen ingin menciom tangan Putera, tapi Putera menepis tak bagi ciom” – Netizen

Adat istiadat diraja memang agar sukar diam4ti apatah lagi jika kita hanya rakyat biasa namun melihat layanan Putera Mateen terhadap mentua nya memang diajar dengan budi bahasa dan hormat akan kedua orang tuanya.

Dilihat kedua mentua mahu menciom tangan dek kerana beliau adalah Putera Diraja namun dielak dengan cepat oleh kerana mereka adalah mentua buat Putera Mateen.

Itulah adalah yang sebaiknya, bukan sahaja sewajarnya namun itu adalah juga contoh bahawa meskipun anak raja akan tetapi tetap menghorm4ti kedua orang tua mentuanya dan sentiasa merendah diri terhadap orang tua nya walaupun beliau diraja.

Adab menantu kepada mentua tidak mengira pangkat dan darjat, itulah sepatutnya yang terjadi dan ia membuka mata ramai pihak malah ramai yang mengagumi Putera Mateen sehingga ada yang memuji bagus dan tinggi akhlaknya.

Tidak dilihat janggal malah ramai yang memuji kedua mempelai sangat sama padan sama serasi meskipun Dayang Anisah tidak berketurunan diraja akan tetapi mempunyai sopan santun yang tinggi dan keluarga yang baik-baik.

Tidak disangka Putera sangat begitu menjadi contoh terbaik. Sehingga menepis tangan mentua dek kerana tidak bagi mereka menciom tangan beliau dek kerana mereka adalah mentua buat beliau. Lihat video dikongsikan. Dengan kelembutan disambut mesra salaman dan cara menoolak juga lembut mesra.

Sudah pasti mentua juga merasa merendah diri dan pasti pelru untuk hormat akan menantu apatah lagi diraja, bakal Sultan dan Putera raja pula itu. Sudah semesti akan menjadi semulajadi untuk mentua merasa perlu untuk menciom tangan akan tetapi ditoolak oleh Putera Mateen.

Setiap wanita diluar sana ramai yang telah merasa keciwa dek kerana Putera yang mereka sukai dan gil4an telah menjadi suami orang bahkan suami kepada Dayang Anisah pula. Namun mereka menyukai kerana sama pandan dan sama cantik.

Meskipun perkongsian pada media tiktok ini membuatkan ramai yang suka dan tanda sukaan juga banyak malah komen juga ramai yang memberikan apatah lagi masih menjadi bualan perkahwinan Putera Mateen. Lihat antara komen netizen semua.

Ramai yang suka akan apa yang terjadi pada perkongsian video ini dan ramai suka akan baginda dan pasangannya. Meskipun tidak ramai mengenali akan tetapi hampir tul4r dan menjadi popular di Malaysia juga berita perkahwinan Putera Mateen dan isteri.

Sumber: tiktok jier0

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.