‘Saya mohon jutaan maaf, itu semua adalah pandangan saya sendiri’ – Fatin Pauzi tampil mohon maaf selepas Menteri arah Jakim siasat

Selepas Menteri Agama, Senator Dato’ Setia Dr. Haji Mohd Na’im Haji Mokhtar mengarahkan pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) menyiasat dan mengambil tindakan, wanita bernama Atin yang didakwa berkongsi tips hubungan intim secara melampau di media sosial, tampil memohon maaf.

Dalam satu kenyataan yang dibuatnya menerusi hantaran di Facebook, Fatin Pauzi berkata, apa yang dimuat naiknya di media soalan adalah sekadar pendapat dirinya sendiri.

“Saya pemilik bagi akaun Facebook ini memohon jutaan maaf atas kesilapan dan juga kekhilafan daripada pandangan saya yang telah menimbulkan kericuhan dan ketidaknyamanan di antara kita.

“Apa yang berlaku adalah satu pengajaran dan pertanggungjawaban ke atas diri saya.

“Apa yang telah saya lontarkan sama ada di dalam Facebook mahupun group (Telegram), adalah pendapat dan pandangan saya sendiri yang tidak bersangkut paut dengan madrasah atau mana-mana guru saya.

“Semoga permohonan maaf ini dapat menjernihkan tanggapan dan suasana tidak kondusif antara warga media sosial kebelakangan ini.

“Kepada Allah saya memohon ampun, pada Rasulallah saya mengharapk syafaat, kepada kalian saya memohon maaf,” katanya.

Terdahulu Fatin dikecam teruk di media sosial kerana berkongsi tips hubungan intim secara melampau dan terbuka di media sosial sehingga mengundang rasa kurang senang netizen.

Kongsi tips hubungan intim suami isteri secara melampau, Menteri arah Jakim siasat Fatin Fauzi

Biarpun sebelum ini pernah ditularkan mengenai aktivitinya berkongsi ‘ilmu rumah tangga’ tanpa batasan di media sosial, wanita yang dikenali sebagai Atin atau nama sebenar Fatin Fauzi, tidak pernah serik untuk meneruskan agendanya merosakkan minda orang ramai.

Baru-baru ini, namanya kembali tular di media sosial apabila ada individu yang berkongsi mengenai perbualan lucahnya bersama ahli-ahli komuniti ‘sangapnya’ itu dengan dakyah-dakyah sesatnya.

Bimbang semakin ramai yang terpengaruh dengan Atin, ramai netizen menggesa pihak berkuasa seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) untuk menyiasat dan mengambil tindakan terhadapnya.

“Harap Jakim dan PDRM boleh angkutlah Fatin Fauzi ni. Dia ni siap buat group Telegram kononnya nak bagi motivasi tentang rumah tangga. Hakikatnya group itu hanya tempat dia bersembang pasal nafsu serakah je,” kata netizen.

Isu tersebut juga telah dimaklumkan kepada Menteri Agama, Senator Dato’ Setia Dr. Haji Mohd Na’im Haji Mokhtar.

“Saya telah mengarahkan JAKIM untuk membuat laporan kepada pihak Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) berkaitan kandungan yang terkandung dalam media sosial untuk diambil tindakan lanjut oleh pihak SKMM.

“Saya juga telah mengarahkan JAKIM untuk memanggil dan membuat pertemuan bersama pihak berkenaan, untuk diberi nasihat dan juga bimbingan.

“Dalam hidup ini, ada satu akhlak yang paling penting iaitu perasaan malu. Ada perkara yang tidak perlu kita bincang secara terbuka, termasuklah dalam bab hubungan intim suami isteri.

“Apatah lagi topiknya dengan menggunakan bahasa berbaur lucah. Ini bukan akhlak Islam,” katanya.

Sumber: Instagram Caprice

Sumber: Facebook Fatin Pauzi

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*