Ruhainies Jemput Aliff Aziz ‘Dinner’ Dengan Keluarga, Sekadar Berborak Dalam Rumah Sementara Tunggu Risteena

Pelakon Ruhainies akhirnya membuka mulut menceritakan kejadian sebenar yang berlaku antaranya dengan penyanyi, Aliff Aziz pada Sabtu.

Makan malam dengan keluarga

Menerusi hantaran terbaharu di Instagram, Ruhainies memohon maaf atas kelewatannya memberi kenyataan berhubung isu tersebut kerana komitmen kerja.

Saya tidak mahu terburu-buru memberi kenyataan bagi mengelakkan disalah erti atau dimanipulasi oleh mana mana pihak.

Dalam pada itu, pelakon berusia 31 tahun itu memberitahu tujuan Aliff Aziz ke rumahnya adalah untuk makan malam bersama keluarganya.

Risteena maklumkan kepada saya, dia dalam perjalanan ke rumah saya, namun, tersangkut dalam kesesakan lalu lintas. Jadi, saya buat keputusan untuk naik ke rumah dan letakkan barang keperluan shooting saya.

Kemudian, saya dan Aliff sempat berborak sementara menunggu dan tidak lama kemudian, pintu rumah saya diketuk.

Saya ingatkan, itu kakak saya sebab dia cakap, dia dah nak sampai. Tapi, apabila mendengar suara lelaki, semestinya saya takut untuk membuka pintu atas faktor keselamatan.

Lambat sebab kesesakan lalu lintas

Setibanya Risteena di rumah tersebut, dia mendapati terdapat beberapa individu di situ termasuk pihak JAWI, polis, media dan isteri kepada Aliff Aziz iaitu Bella Astillah.

Dia maklumkan kepada mereka, dia memang sepatutnya dah sampai dan berada bersama di dalam rumah kerana sudah berjanji untuk turut serta. Tapi, disebabkan kesesakan lalu lintas, dia terpaksa ambil masa lebih lama memandangkan keesokan hari adalah hujung minggu’.

Jadi, atas faktor keselamatan dan untuk mengelakkan sebarang perkara tidak dingini berlaku, kakak saya meminta supaya saya tidak membuka pintu dahulu.

Setelah berbincang dan ada budi bicara agar pihak berwajib sahaja yang ada di depan pintu, barulah saya buka.

Selepas dijalankan pemeriksaan, tidak ada apa-apa berlaku. Tetapi, hanya mengikut prosedur yang perlu dilakukan oleh pihak berkuasa, saya hanya perlu memberi keterangan sahaja. Setelah selesai, saya kembali ke rumah.

Sementara itu, Ruhainies mengakui dan memohon maaf atas kekhilafannya yang boleh menimbulkan fitnah orang ramai.

Sumber: Instagram

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.