Video Terbaru Puteri Balqis Bercakap Dalam Bahasa Inggeris Buat Ramai Yang Kagum. Fuh Bukan English Biasa Eh, British Accent Tu. Homeschooling Pun Sebegini Hebat. Terbaik Lah Aqish !!

Puteri Balqis Ashikin bukan nama baru dalam industri dan su cantik ini suatu ketika dahulu pernah dinobatkan sebagai pelakon kanak-kanak terbaik sekitar tahun 2014. Namun kini Puteri Balqis sudah pun remaja dan menjadi seorang yang cantik dan semakin hebat dalam lakonan.

Meninjau akaun Tiktok Malaysia Speaks, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Puteri Balqis membuat tutorial produk skincare. Sambil itu laju sahaja mulut Puteri Balqis bercakap dalam bahasa Inggeris. Lebih mengagumkan Puteri Balqis menggunakan British accent.

Banyak yang diperkatakan oleh Puteri Balqis dalam video penuhnya yang mana boleh diikuti di akaun Tiktok rasmi Puteri Balqis. Bercerita mengenai komen dan pelbagai kecaman yang diterima di medsos, kata Puteri Balqis saban hari ratusan komen sebegitu hadir di akaun media sosial miliknya.

Bila bercakap dalam bahasa Inggeris pun dikutuk dengan kata-kata ‘ orang kampung ‘ dan berbagai lagi. Namun pada Puteri Balqis, media sosial umpama diari yang dia bebas untuk menulis dan meluahkan apa sahaja yang terbuku di hati. Matang betul pemikiran Puteri Balqis ini.

Jom tonton video di bawah :

( Sila tunggu seketika sekiranya video lambat keluar ) 

@malaysianspeaks Gempak betul accents Puteri Balqis kan. Kalau dapat tawaran berlakon dalam Harry Potahh pun mantap ni #puteribalqis #harrypotter #fyp #artismalaysia #viralmalaysia ♬ original sound – Malaysian Speaks

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah pun meraih lebih 40 ribu tanda suka daripada warganet. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” Uiiiihhzz mak aii british accent.. dgr akish ckp mcm Harry Potter movies.. sesuai aqish ni brlkon filem omputih.. ”

” Sebab video aqish ler aku gigih bljr ye. hari-hari cakap omputeh walaupun bunyi kelaut.. ”

” Aqis cakap macam pelakon British women tu apa tu Emma Watson.. yeahhh macam Hermione.. harry potter.. ”

” Puteri balqis mix zahirah macwilson, fuh cair weh speaking dia. British accent terus, bukan english kampung macam kita-kita ni.. ”

” Nice gila accent dia, homeschooling pun nah tengok dia punya bahasa lagi hebat Dari orang pergi sekolah.. ”

” Bukan hanya accent British A+, tapi cara percakapan mature btol.. I like it.. sangat mendalam.. jangan merendahkan orang yang tak pandai speaking and jangan iri hti dgn.. ”

” Tengok full video dia , so matang lah perkataan dia. memang terbuka minda acik yg 30 tahun ni dik . love Puteri Balqis.. ”

” Dah lah cantik pandai cakap omputeh pulak tu.. da macam zahirah.. bagus la aqish ni… tolong ajar aku cakap English.. ”

Ini baru dikatakan beauty with brain, tidak hanya mengharapkan kecantikan wajah semata-mata tetapi bijak dan matang dalam berbicara. Abaikan sahaja semua yang toksid dan terus melangkah ke hadapan. Semoga Puteri Balqis terus berjaya dalam kerjaya dan menjadi primadona yang disegani suatu hari nanti.

Sumber : Tiktok Malaysia Speaks

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*