Ibu dakwa terdapat kesan kemerahan pada leher anak, Polis siasat guru wanita berc1nta, c1um leher pelajar di perpustakaan

Polis memaklumkan terima laporan daripada seorang wanita pada 12 Disember lalu yang mendakwa anaknya telah dicabul oleh seorang guru sekolah menengah kebangsaan (SMK) apabila terdapat kesan kemerahan pada leher mangsa.

Menurut laporan Harian Metro, kejadian itu berlaku ketika anaknya mengulangkaji pelajaran matematik bersama suspek yang berusia 37 tahun.

Kesan kemerahan pada leher

“Laporan dibuat jam 10.30 malam oleh ibu mangsa yang mendakwa terdapat kesan kemerahan pada bahagian leher anak lelakinya berusia 16 tahun selepas mangsa pulang dari ulangkaji pelajaran matematik bersama suspek.
“Siasatan mendapati kejadian berlaku pada 12 Disember jam 4.50 petang apabila mangsa yang sepatutnya pulang ke rumah sebaliknya masih bersama suspek di perpustakaan,” katanya.

Difahamkan, suspek yang bertindak memeluk dan mencium mangsa sehingga meninggalkan kesan kemerahan pada lehernya yang menyebabkan ibu mangsa membuat laporan polis.

Wan Kamarul Azran memberitahu kes terbabit sedang dijalankan mengikut Seksyen 14 Akta Kesalahan Terhadap Kanak-kanak yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun dan sebatan.

Kesan kemerahan pada leher

“Siasatan sedang dilengkapkan sebelum dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya untuk mendapatkan arahan lanjut.
“Orang ramai dinasihatkan untuk tidak membuat sebarang spekulasi dan menyebarkan berita yang tidak benar berkenaan kejadian ini,” ujarnya.

Terdahulu, tular di laman sosial apabila seorang individu yang dipercayai ahli keluarga mangsa meluahkan perasaan apabila terpaksa menggunakan kuasa viral kerana sudah tidak tahan dengan perbuatan guru tersebut.

Menerusi hantaran tersebut, dia dikenali sebagai Bellinda dan keluarga telah memberi amaran kepada guru wanita berkenaan agar tidak menggangu pelajar tersebut namun, mereka masih lagi menjalinkan hubungan.

Dakwanya, laporan polis sudah dibuat tetapi tiada akta boleh disabitkan memandangkan hubungan yang terjalain atas dasar suka sama suka.

UPDATE TERKINI:

Siasatan dijalankan dibawah Seksyen 14 Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak yang membawa hukuman penjara selama tempoh tidak lebih sepuluh tahun dan sebat.

Polis kini sedang melengkapkan kertas siasatan sebelum dirujuk ke pejabat timbalan pendakwa raya untuk mendapatkan arahan lanjut.

Sebelum ini, dalam satu hantaran di Twitter, kakak kepada pelajar lelaki berkenaan memberitahu, ibu mereka sudah membuat laporan polis serta laporan berasingan kepada Pejabat Pendidikan Daerah.

Walaupun guru itu dipindahkan ke sekolah lain, namun mereka mendakwa guru terbabit dan adiknya masih berhubung dan pernah bertemu di pantai secara rahsia.

Bagaimanapun, dia kemudian menurunkan hantaran itu selepas menjadi tular.

Sumber: Harian Metro (Mohd Haris Fadli Mohd Fadzil)

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*