‘Hafiz Mahamad tu main forex?’ – netlzen, Ini pendedahan Hafiz

Usahawan yang juga personaliti media sosial, Hafiz Mahamad tampil bersuara dan menafikan dirinya terjebak dalam kancah pelaburan saham ‘Forex’ seperti yang sedang kecoh.

Tuduhan tersebut dilemparkan selepas usahawan kelahiran Kelantan itu berkongsi video kejutan ‘birthday’ isteri tercinta, Syafiqah Aina dengan membawanya serta mentua menunaikan ibadah haji tidak lama lagi.

Hafiz dalam hantaran di Insta Story menafikan tuduhan tersebut dan mengakui dirinya tidak pandai untuk bermain Forex seperti yang dikatakan segelintir pihak di media sosial.

“Ada la yang tanya saya, ‘Abang Hafiz pernah main Forex ke?’

“Demi Allah, tak pernah. Abang ni nak tengok komputer, graf itu ini pun abang pening kepala. Tak pernah dan mungkin boleh dikatakan saya tiada masa,”ujarnya.

“Kalau awak tengok IG stories saya setiap hari, dari pagi sampai ke malam, saya dengan team sahaja. Tak pernah lagi saya terlibat dengan Forex, trading dan sebagainya.

“Macam saya kat sebelum ini, saya tumpang rezeki isteri saya. Jadi, sumber pendapatan saya memang datang daripada perniagaan bersama Aina yang kami usahakan,”ujarnya lagi.

“Saya tidak akan mengambil tindakan. Orang kata ia fitnah, saya anggap ia satu andaian sahaja. Pada saya, mereka seperti sahabat yang baru mengenali saya. Mereka tidak tahu,”katanya.

“Tapi tentulah saya terkejut sebab saya tak pernah terlibat dengan Forex. Tapi taklah sedih sangat kerana mereka tidak kenal kita.

“Ada juga yang kata saya datang daripada keluarga senang. Tapi tidak. Ibu bapa saya kakitangan kerajaan.

“Bagi yang mengenali saya, pasti tahu saya dan Aina struggle sejak dulu lagi. Sebab tu bila saya dah senang, saya beri balik pada masyarakat. Sebab yang support saya dulu bukan orang kaya, tetapi mereka yang susah juga,”ujar Hafiz.

Sumber : ohmy media

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*